Milepæl for Ballangen kommune

Klikk for stort bildeFør helgen var det lærerne selv som satt på skolebenken i Ballangen kommune.

 Anledningen er en stor investering Ballangen kommune nettopp har gjennomført - 330 Chromebooks til lærere og elever:

- Fredag 5. april 2019 blir for all fremtid stående som en viktig milepæl for Ballangen kommune i vår kvalitetsutvikling, også på læringsverktøyene, for elever og lærere på Ballangen skole, sier rådmann i Ballangen kommune, Knut Einar Hanssen.

Ballangen kommune går over til “Google for Education”, og investerer samtidig 1-1 i Chromebooks for både lærere og elever fra 1. klasse til og med ungdomsskolen.

Klikk for stort bilde

 

 

Tysfjord, Narvik og Ballangen kommuner legges alle ned, og en ny kommune bygges opp fra grunnen av - nye Narvik kommune.

Fra 1. januar 2020 bor vi alle i det som skal bli nye Narvik kommune. Den kommunen er ikke bygd ennå. Det arbeidet pågår nå.

I forbindelse med kommunesammenslåingen er det vedtatt at den nye kommunen skal som hovedprinsipp bruke IT-løsningene og systemene til dagens Narvik kommune. Det betyr at Ballangen kommune nå kan dra nytte av erfaringer både skolene i Narvik og IT-avdelingen til Narvik kommune har gjort seg over flere år, med Google Education.

- I Narvikskolene er konseptet med Google, Google Classroom og Chromebooks vel gjennomprøvd og implementert for lærere og elever. Det er derfor svært nyttig å kunne gjennomføre et opplegg der vi kan ta i bruk det vi har erfart og lært i Narvik kommune i Ballangen kommune når vi nå arbeider med å opprette nye Narvik kommune, sier Viggo Fedreheim.

Viggo Fedreheim på IT Drift og Utvikling i Narvik har hatt en styrende hånd med Googles produkter og systemer i skolesektoren i Narvik, og nå Ballangen kommune.

Klikk for stort bilde

 

 

Lotte Simonsen, lærer på Skistua skole i Narvik, har tatt sertifikasjon som pedagog som vet hvordan man bruker Googles verktøy i klasserom. Lotte Simonsen og Viggo Fedreheim arrangerte kursdagen for lærerne i Ballangen. Hele kurset ble streamet til forskjellige møterom i både Ballangen og Narvik, for å gi flest lærere anledning til å fylle på med kunnskap. Lederen for Googles Education avdeling Grainne Rietveld åpnet kursdagen, og deltok på streaming fra Nederland.

- Lærere er kjekke elever, som alltid har mange spørsmål. Dette er et bra system for både lærere og elever, og man kan bruke det i mange sammenhenger i undervisningen. For å ha nytte av et slikt system er det viktig at det tas i bruk, og da må også lærerne kunne bruke det. Satsingen Ballangen nå gjennomfører er imponerende, sier Lotte Simonsen.

- Dette har vi ventet lenge på og gledet oss veldig til. Alle ansatte har fått egen Chromebook, så nå skal det bli gøy å utforske mulighetene. Det blir lettere både å kommunisere og dele med hverandre. Dette vil gjøre hverdagen vår mye enklere. Undervisningen vår blir også mer i tråd med nye læreplaner, sier Marit Edvardsen, rektor på Ballangen skole.

Rektor Marit Edvardsen  trekker frem både fagressurser for både elever og lærere og digitale verktøy som timeplanlegging.

- Vi går fra å måtte skrive oss opp på en liste for å kunne bruke datarommet til å kunne pakke ned hele datarommet. Vi  kan bruke det som et ekstra klasserom, grupperom eller kanskje et musikkrom, sier Marit Edvardsen.

IT Drift og Utvikling i Narvik planlegger i samarbeid med Ballangen kommune kurs for barnehageansatte i begynnelsen av mai, og kurs for resten av de ansatte i Ballangen kommune i løpet av mai.