Samlet ungdom fra hele nye Narvik til konsert

Klikk for stort bildeUngdomsgruppa Sementongan i Kjøpsvik startet Sementblues 2019 med en rusfri ungdomskonsert for ungdom i hele regionen.

Sementblues 2019 er den 10ende utgaven av festivalen i Kjøpsvik. Leder i fellesnemnda for nye Narvik, Rune Edvardsen, foretok den offisielle åpningen av Sementblues 2019.

Sementongan ble tidligere i vår tildelt midler via kultursatsinga i regi av fellesnemnda for nye Narvik kommune. Sementongan består av elever i ungdomsskolen, og de har selv stått for det meste av både planleggingen og gjennomføringen av konserten torsdag kveld. Kjøpsvik Bluesklubb har bistått ungdommene.

Klikk for stort bilde 

 

 

Adelen, Cir.Cuz, Captured By Liberty, Vidar Villa med band og Mads Hansen spilte på konserten. 

Midlene fra kultursatsinga har blant annet gått til å legge til rette for transport for ungdommer fra Steigen i sør til Bjerkvik i nord. Det kom også mange ungdommer fra det som skal bli nye Hamarøy kommune over til Kjøpsvik med ferge. Til sammen var det over 600 personer på konserten torsdag 18. juli.

For å promotere konserten har ungdommen selv tatt kontakt med skoler i regionen, blant annet.

I søknaden til kultursatsinga sa ungdommen det selv slik: 

Vi ønsker å arrangere denne konserten også fordi Tysfjord skal deles, så vi ønsker å samle ungdommen til å ha det gøy sammen. 

Med på moroa klarte de å få ungdom i hele regionen. 

Ungdommen viser en stå-på-vilje som lover godt for fremtiden, sier Sementbluesen i Kjøpsvik om Sementongan, på sine hjemmesider.

Klikk for stort bilde

 

 

Klikk for stort bilde